torstai 20. tammikuuta 2011

Tasty Thursday

No, valitettavasti tänään ei ole tämän ruoan aika, mutta tulipas naseva otsikko. ...
Halusin jakaa tämän ohjeen teidän kanssanne, koska tämä on yksi parhaista ruokalajeista joita olen ikinä syönyt. Eräs ystäväni teki tätä pari viikkoa sitten, kun olin hänen luonaan viettämässä iltaa, ja halusin heti ohjeen. Vanhempani tulevat meille lauantaina illalliselle ja tarjolla on tietenkin tätä herkkuruokaa.

Tandoorikana
(4 annosta)

Ainekset
 
4 kanan rintapalaa
4 kanankoipea

4,5 dl jogurttia
1 dl sitruunamehua
1 rkl tuoretta minttua
suolaa
1 rkl punaista chilipippuria
1 rkl garam masalaa
0,5 rkl valkosipulijauhetta
0,5 rkl jauhettua inkivääriä
1 tl kurkumaa
1 rkl öljyä

Poista kananpaloista nahka ja tee viiltoja luihin asti. Sekoita keskenään muut ainekset paitsi öljy. Laita kananpalat maustumaan seokseen noin 3-4 tunniksi.
Lämmitä uuni kuumaksi. Grillaa kananpalat öljytyllä pellillä noin 10 minuuttia. Käännä pari kertaa jotta palat ruskistuvat kunnolla. Tarjoa riisin ja raitan kera.

Yllä siis alkuperäinen ohje. Minä aion jättää koivet pois ja käyttää pelkkiä rintapaloja (yhteensä siis 8 kpl rintapaloja). Laitan pilkotut palat marinoitumaan jo edellisenä iltana (muistaakseni ystäväni näin teki..) ja käytän siis tandooritahnaa jota saa ainakin suurimmista marketeista (toivottavasti myös meidän lähikaupastamme!). Lisäksi tarjoan naanleipää ja raitakastiketta, ehkä myös riisiä.

Hyvin helppo ruoka, luulisin ainakin. Voin sitten raportoida miten kävi.

Ps. Täältä löytyy näköjään vähän yksinkertaisempi ohje. Joka tapauksessa, kokeilkaa ihmeessä, aivan mahtava ruoka, eikä ollenkaan liian tulinen! (Olikos nyt myyntipuhetta tarpeeksi,heh)

Kuva täältä.

4 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Pitääpäs kokeilla itekin joku päivä. Viime aikoina ollut hiukkasen laiska tekemään ruokaa, mutta jos nyt joku päivä ois niin reipas että vaivautuisi itse marinoimaan vähän kanaa. Tarvisi aina syödä noita mössöjä joihin ängetään kaikki mitä kaapista sattuu löytymään. :D

Linda kirjoitti...

Tätä Katja todellakin suosittelen. Ihan huippua. Voihan vitsit kun ihmiset viitsisikin aina marinoida broilerin itse, ne hunajamarinoidut ja muut sellaset on mun mielestä aivan kaameita. Kiva kun kommentoit! :)

Katja kirjoitti...

Ootko kokeillut tuota tandooritahnaa aiemmin? Vähän vierastan tommosen valmismössön käyttämistä. Jos se on yhtä täynnä lisäaineita, kun valmiiksi marinoitujen lihojen marinadit niin kai sitä vois samantien sekotella tuon tahnan itse.

Linda kirjoitti...

Sekoittele vaan jos haluat. Tuo tahna on joka tapauksessa aivan loistava ja siinä on lisäaineista vain happamuudensäätöainetta (vierastan minäkin liikoja lisäaineita, blöh). Siinä on onneksi vaan vähän korianteria joka on mun inhokkimauste. Jos sekoittelisin itse mausteet, jättäisin korianterin varmaan kokonaan pois.