maanantai 10. tammikuuta 2011

Sweet Monday?

Iskenpä tiskiin heti reseptiä. Tätä ohjetta minulta usein kysytään, kun olen tehnyt kyseistä kakkua esim. joihinkin bileisiin. Ja ohjeen on moni saanut. Juustokakkuun, ja hyvään sellaiseen, pitäisi kaikilla olla oikeus. Olen joskus syönyt HUONOA juustokakkua, ajatelkaapa sitä! Joten tätä siis kaikki tekemään, hophop! Tässä ei voi epäonnistua (tosin itse en ole koskaan ollut tyytyväinen kakun ulkonäköön, mutta maku taitaa korvata rumat reunat...).

Juustokakku

Ainekset:
10 Digestive-keksiä (usein olen laittanut jopa 15 keksiä, 10 kpl saattaa tuntua hieman liian pieneltä määrältä)
100-120 g voita (voin kanssa ei pidä kitsastella, koskaan!)

Täyte
2 rasiaa (à 200 g eli yhteensä juustoa tulee 400g) Philadelphia-juustoa
3 munaa
1 ½ dl sokeria
Päälle
400 g ranskankermaa (eli kaksi pientä tölkkiä, eikä siis kevyttä)
1 rkl vaniljasokeria
1 dl siivilöityä tomusokeria

Murenna keksit ja sekoita sulatettuun voihin. Levitä seos irtopohjaiseen piirasvuokaan ja painele kädellä jotta seos muodostaa ohuen pohjan. Pane foliopala vuoan alle - se voi vuotaa. Paista 5-10 minuuttia 200 asteessa.
Soseuta pehmeä juusto huolellisesti haarukalla. Lisää munat ja sokeri ja sekoita tasaiseksi. Levitä seos keksipohjalle. Paista 180 asteessa uunin keskiosassa noin 35 minuuttia tai kunnes kakku hiukan "kohoaa" reunoilta ja keskeltä. Anna jäähtyä täysin.
Sekoita päällimmäistä kerrosta varten ranskankerma, vaniljasokeri ja siivilöity tomusokeri. Levitä seos täysin jäähtyneelle kakulle. Paista 180 asteessa 6-7 minuuttia, jotta pinta hiukan hyytyy. Anna kakun jäähtyä. Enjoy!

Itse aloitan kakun teon aina edellisenä päivänä jotta kakku jäähtyy täysin. Tämä on ehdottomasti paras juustokakkuohje jonka olen löytänyt. Vaikka kakku onkin hieman työläs, on se kyllä vaivan väärti. Minullahan on ohje reseptikirjasessani kirjoitettu kahteen kertaan, hah! Pitäisiköhän kirjottaa se vielä kertaalleen ja säilöä kassakaappiin? (Laitan kassakaapin heti hankintalistalle arvokiinteistön ja hovimestarin seuraan.) Ja koskapa minulla ei ole kuvallista aineistoa kakusta, laitan kuvitukseksi osan aamiaisestani.

Lontoon rae. I <3 it. :)

Ei kommentteja: