torstai 15. syyskuuta 2011

Lisää vegeruokaa

Tein viime sunnuntaina kasvislasagnea ja sitä syötiinkin sitten neljä päivää. Rajansa kaikella! Hyvää se oli silti. Vaikka kunnon pihviä rakastankin, kaipaan usein jotain ns. kevyempää ruokaa kuten juurikin kasvissapuskaa. Olen myös todistanut Mikolle että kasvisruoka on todella hyvää ja täyttävää :)

Tässä siis ohje, joka on muistaakseni napattu Me Naiset-lehdestä.

Kasvislasagne
n. 6 annosta
Valmistusaika 35 min + 25 min uunissa

Kastike:
2 sipulia
2 porkkanaa
1 rkl öljyä
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa (käytän chili- tai yrttimaustettua)
2 valkosipulinkynttä
1 tl timjamia
1 tl suolaa
½ tl sokeria
½ tl mustapippuria
15 oliivia

Muut aineet:
200 g fetajuustoa
n. 10 kpl lasagnelevyjä
200 g pakastepinaattia
2 dl emmentaljuustoraastetta 
1-2 dl maitoa

Kuori ja hienonna sipulit ja raasta porkkanat. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipulisilppua ja porkkanaraastetta n. viisi minuuttia. Älä ruskista. Kaada sekaan tomaattimurska ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. Mausta timjamilla, suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Anna kastikkeen kiehua viisi minuuttia. Pilko ja lisää oliivit kastikkeeseen. Murusta halutessasi fetajuusto, toimii oikein hyvin kuutioinakin. Kasaa ruoka uunivuokaan. Levitä pohjalle ohut kerros kastiketta ja ripottele sen päälle puolet juustosta ja pinaatista. Lado päälle kerros lasagnelevyjä. Lisää taas ohut kerros kastiketta ja loput juustot ja pinaatit. Pinaatin ei tarvitse olla täysin sulanutta. Lisää päälle levyjä ja loput kastikkeet. Ripottele päällimmäiseksi juustoraaste. Valuta maitoa vuoan reunaa pitkin sen verran, että nestepinta tulee näkyviin. Älä kaada maitoa juustoraasteen päälle. Paista ruokaa 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Hyvää on!

Ei kommentteja: