tiistai 13. syyskuuta 2011

Käyttäytymissäännöt kaupoissa asioiville

1. Mene ajoissa. Jos sinulla on suuri määrä ostoksia tehtävänä, älä lähde kauppaan klo 20.55. Kun se kauppa menee ihan oikeasti kiinni klo 21. Jotkut kuvittelevat saavansa erikoispalvelua ja luulevat voivansa hiipparoida kaupan käytävillä yli sulkemisajan, mutta se ei kyllä niin vaan mene. Se on vain tyhmyyttä luulla niin.
2. Kaiva mieluusti lompakko ajoissa esille. Vilkaise ainakin sinne veskaan että onko se kukkaro mukana vai ei. Tämä vilkaisuhan tietysti kannattaisi tehdä jo kotona, mutta eihän kukaan ole täydellinen. Jotkut kyllä luulevat olevansa. Joka tapauksessa, lompakko on aika olennainen osa sen suhteen, että pääset puodista pois ostoksien kanssa.
3. Mikäli sinulla on koko kolikkovarastosi mukana ja haluat maksaa niillä, vilkaise taaksesi josko siellä olisi tyhjää. Jos ei ole eli jono on pitkä, älä maksa viisisenttisillä neljänkympin ostoksia. Tai edes vitosen.
4. Jos sinulla on väärä tuote tai et vaan yhtäkkiä haluakaan sitä, VIE se takaisin paikalleen. Tämä on aika kiva juttu varsinkin ruokakaupassa. Kun ei se sulanut jätski sukkahyllyssä kuitenkaan niin hirveästi ilahduta ketään.
5. Jos jotakin tuotetta ei hyllyssä ole, ei sitä luultavastikaan ole koko liikkeessä juuri sillä hetkellä. Kaupan työntekijät eivät jemmaile tuotteita missään varastoissa ja takahuoneissa.
6. Jos kassajono on pitkä, on ihan turha huokailla ja päivitellä asiaa kovaan ääneen ja kysellä tuleeko lisäkassoja jo kohta. Kun ne työntekijätkin ovat vaan ihmisiä, eikä heitä välttämättä sillä hetkellä ole montaa töissä. Kaikkea ei voi ennakoida.
7. Kaupoissa pätevät ihan samat käytöstavat kuin muuallakin. Tervehtiminen, kiitos ja ole hyvä ovat perusjuttuja jotka olisi hyvä muistaa. Varsinkin lapsilla tuntuvat nämä olevan usein hukassa.
8. Jos et tarvitse kuittia, sano se myyjälle. Älä ota kuittia vastaan jos aiot heittää sen lattialle tai liukuhihnalle. Kassojen tuntumassa on myös roskakoreja, johon kuitin voi heivata.
9. Jos haluat tarkastaa 30 lottokuponkiasi, perjantai- tai lauantai-ilta ei ihan välttämättä ole se paras hetki siihen. Ehkä voit odottaa kuponkiesi kanssa johonkin toiseen ajankohtaan tai että jono olisi hävinnyt?

Kertokaas jos mieleenne tulee muita juttuja. Mikä ärsyttää muissa asiakkaissa kun asioitte kaupoissa?

1 kommentti:

Linda kirjoitti...

Ah, kyllä! Tosi on. Monet myöskin jäävät ovien läheisyyteen sekä käytäville kärryjen kanssa vaihtamaan kuulumisia niin ettei kukaan varmasti pääse mihinkään.