torstai 5. toukokuuta 2011

Uimahallin asiakastyypit

Kun nyt olen käynyt tammikuusta lähtien vesijumpassa, on tullut kiinnitettyä huomiota erinäisiin asiakastyyppeihin kuten otsikkokin kuuluu. Pitemmittä puheitta käykäämme asiaan.

1. Etana
Tämä tyyppi on useimmiten nainen. Etana etenee hitaasti altaassa välittämättä muista ja virnistelee itsekseen kun on päässyt hengailemaan altaaseen. Etana luulee liikkuvansa tehokkaasti, mutta lähinnä vain ärsyttää kanssauimareita ja hidastaa muiden menoa. Hmph.

2. Roiskija
Roiskija on myös ärsytystä aiheuttava tyyppi. Roiskija luulee olevansa todella hyvä uimari, mutta ei tajua että hänen uintitekniikkansa on raivostuttava ja angstia aiheuttava. Kun uit/juokset altaassa täysin viattomasti, kiitää Roiskija viereisellä radalla sananmukaisesti roiskien vettä naamallesi. Tehtyään käännöksen päädyssä, tapahtuu tämä sama uudelleen ja uudelleen ja uudelleen. Ja uudelleen.

3. Kyttääjä
Tämä tyyppi voi olla sekä nainen että mies. Kyttääjä etenee rauhakseen vedessä tiiraillen samalla muita. Kyttääjä ei välttämättä edes käännä katsettaan kun rohkenet tuijottaa takaisin. Jossain vaiheessa alat jo miettiä, oletko pessyt meikit huolimattomasti vai onko uikkari jotenkin mystisesti kadonnut päältäsi. Tosinaan Kyttääjä lymyilee porealtaassa harjoittamassa tuijotustekniikkaansa. Saunassa Kyttääjä kyylää löylynheitto-otteitasi. Hirveen kiva.

4. Missi
Missi on hyväkroppainen nainen. Missi tietää olevansa sellainen ja useimmiten Missin yllä nähdään pikkubikinit. (Mielestäni pikkubikinit eivät kuulu uimahalliin vaan rannalle, mutta kukin tyylillään...) Missi kulkee ylväästi pitkin uimahallia ja ui aivan yhtä ylväästi olettaen, että kaikki katselevat häntä ihaillen. Uimahalleja voisi oikeastaan kutsua Missin talvehtimispaikoiksi koska talvella ei rannoilla tarkene, ja mikä tärkeintä, ihailijoita ei siellä myöskään näy.

5. Hasselhoff
Tämä tyyppi on Missin miehinen vastine. Hasselhoff astelee pikkuspeedoissa ympäri hallia lihaksiaan pullistellen ja hyppää veteen näyttävästi ja sulavasti. Toiminnallaan Hasselhoff tekee itsestään lähinnä naurettavan ja sama meininki jatkuu tietenkin kesäisin rannoilla. Sekä Hasselhoff että Missi ovat totta kai ruskeita kuin pavut ympäri vuoden. Rusketus on peräisin joko purkista tai ahkerasta solariumissa juoksemisesta.

6. Rouva Avantouimari
Tämä rouva ei ärsytä ketään, vaan aiheuttaa vähintään hymyn kipittäessään hallin läpi ulos kohti avantoa. Rouvalla on päässään soma myssy tai lakki ja olallaan pehmeä pyyhe. Rouva hymyilee kaikille ja levittää ympärilleen hyvää mieltä.

Pitäisiköhän itsekin uskaltautua ensi talvena avantoon... :) Olen monesti miettinyt, että haluaisin mutta kun se on niin kylmää! Hrrr...

Jos teillä on esittää lisää asiakastyyppejä niin kertokaa ihmeessä. Hauskaa keskiviikkoa!

4 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Tää oli huippu juttu!!!!!!
Tunnistan tyypit.

Tähän olis voinu lisätä vielä varhaisteiniuimarit, jotka häiriköivät hypyillään, pallon heitoillaan ja meluamisellaan. Uivat noin 100 metriä uimahallissa käymisen yhteydessä.

sitten on nää itänaapurikansan edustajat, jotka tulevat uimaan hiukset kuivana kivasti pikku sykeröllä, kasa koruja ympäri sormia, kaulaa ja ranteita, meikit naamassa. Eivät käy suihkussa. Rasismia välttääkseen, kutsuisin heitä pikku pöpökasoiksi. Niitä löytyy myös omasta kansasta.

Kyllähän näitä vielä löytyisi kun oikein miettii...

Linda kirjoitti...

Oi kyllä! Miten saatoin unohtaa! Varhaisteinit, nuo ihanat maman pikku nillittäjät, jotka sulostuttavat liikuntahetkiämme olemassaolollaan. That is so true, Sirkkuseni!

Ja pahimmat kaikista, ei-peseytyjät. Yhh! En voi ymmärtää tällaista epähygieenisyyttä. Lisää vaan tyyppejä tulemaan heti kun mieleen tulee :)

Mari L. kirjoitti...

Onhan sitten niitäkin, jotka hoitavat asiansa uima-altaassa. Virtsaaminen on yleisempää mutta olen kuullut vähän muitakin juttuja... hyi! :D

Linda kirjoitti...

Aivan, valitettavasti... Inhaa! Siksi mä pidän aina suun visusti kiinni altaassa ollessani :)