keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Suttunutturan kierrätysvinkit

Minulla tuli mitta täyteen kun jälleen kerran tiedostamaton ja tyhmä ihminen meni ja osti muovikassin voidakseen kantaa kaksi juomatölkkiä kotiinsa. Ei sillä että kyttäisin ihmisten ostotottumuksia, mutta kyllä edellä mainittu käytös pistää ärsyttämään! Jollei satu sitä omaa ostoskassia mukana olemaan niin eiköhän pienille ostoksille voi vaikka ottaa sen hedelmäpussin jos ei ostosartikkelit muuten kätösessä pysy. HMPH!

Joten:
-kangaskassi on mitä loistavin ja kestävä kauppakassi. Jos tylsä yksivärinen ei miellytä silmää, voi tehdä näin kliketiklik!
-hedelmäpussit voi käyttää uudestaan seuraavalla kauppareissulla (mikäli muistaa ottaa ne mukaan krhm...) jolloin vanhan etiketin päälle tietenkin liimataan uusi. Nykyään on saatavilla myös kestohedelmäpusseja ja olenpa nähnyt omatekoisiakin sellaisia!
-otan itsestäänselvyytenä jätteiden kierrätyksen mutta jotkut eivät taida moista toimintaa ihannoida. EI VOI olla kovin vaikeaa kiikuttaa pahveja, metalleja, keräyspaperia ja biojätettä omiin keräyspisteisiinsä. Varsinkin kerrostaloissa tämä on erittäin helppoa.
-laskut on helppo muuttaa tulemaan sähköisesti ja tällöin säästää paljon paperia. Tosin lehteni haluan edelleen ihan livenä käteeni, siitä en luovu.
-käy kirppiksillä ja myy ylimääräisiä ja tarpeettomia tavaroitasi siellä.
-älä osta yksittäispakattua ja puolivalmista ruokaa. Ihan pienelläkin vaivalla ja nopeaakin nopeammin saa loistavaa ja hyvää ruokaa ja voin taata, että voittaa einekset mennen tullen! Taidankin piakkoin laittaa blogiin pari pikareseptiä...
-miltei joka päivä tulee postissa ilmaiseksi biojätepusseja (jos siis laatikossasi ei lue "Ei mainoksia"). Sanomalehdet ja esim. Citymarketin mainokset taittelee hetkessä pusseiksi. Nämä pussit myös maatuvat nopeammin kuin ne kaupasta ostetut pussukat. Taitteluohje löytyy vaikkapa tämän linkin takaa.
-vanhat, rispaantuneet ja reikäiset vaatekappaleet voi leikellä räteiksi esim. siivoukseen ja autotallihommiin.
-itse käytän lahjakääreenä sanomalehtipaperia. Se on ekologista ja hauskaa, koska yleensä koristelen pakettia laatikosta löytyneillä askarteluhörsäkkeillä ja värikkäällä nauhalla. Myös tavallinen pakettinaru on kivan näköistä. Ja jos lahjapaperin avaa varovasti, voi sen käyttää uudelleen.

Tässä oli nyt vain hieman näitä vinkkejä. Laittakaa te omia kierrätysvinkkejänne kommenttiboksiin tai vaikkapa sähköpostiinkin.
Kuva täältä.

8 kommenttia:

Kini kirjoitti...

Millä sais terveydenhoitoalan ymmärtämään, ettei tartte tulostaa A4 kokoista paperia ajanvaraukseen, kun siinä on se yksi rivi tekstiä!!! Järjentöntä paperintuhlausta! Melkein suuttuvat, kun sanon, etten halua sitä, vaan merkitsen suoraan kalenteriin. Hyvässä lykyssä se tulee sitten vielä postissa :(

Riikka-Maria kirjoitti...

Mua ärsyttää suunnattomasti liian isot pakkaukset tavaroille. Vähempikin riittäisi, ja mihin sitä revittyä muovipakettia edes tarvitsee, joten tulee heitettyä aina poies.

Muovipusseja yritän välttää niin paljon kuin mahdollista. Ostoksillekin kun lähden, ni aina koitan varata sen verran ison laukun matkaan, että sinne saa survottua ainakin osan tavaroista. :D

Linda kirjoitti...

Pallokala: Nuo vinkit on just hyviä, tarkoitin myös ekologinen ajattelu-vinkkejä, niitä saa jakaa. Miten häädit niitä öttiäisiä mäntysuovalla? Kiinnostaa kovasti jos joskus sattuu sellaisia löytymään meidänkin kasveista.

Kenkälaatikot on ihan mahtavia kaikkeen, tuo päällystäminen on tosi hyvä juttu! Niitähän voi sitten päällystää sillä saadulla lahjapaperillakin esimerkiksi :)

Linda kirjoitti...

Kini: Totta puhut! Ne varmaan haluaa varmistaa että asiakas varmasti ymmärtää sen ajan. Aika älytöntä kun vielä sanoo erikseen ettei tarvi sitä aikaa erilliselle paperille! Onhan se ihan typerää ja turhaa että pitää parin sanan/rivin takia tulostaa. Ja turhaa tulostamista tapahtuu ihan varmana muuallakin. Mur!

Linda kirjoitti...

Riikka-Maria: Pahimmassa tapauksessa se tavara on vielä varmuuden vuoksi yhdessä kääreessä sen päällimmäisen pakkauksen alla. Great.

Linda kirjoitti...

Ok, kiitti vinkistä. Jos niitä öttiäisiä sattuisi joskus ilmestymään meidän kasveihin niin nyt tiedän kuinka niitä vastaan taistellaan :)

Anonyymi kirjoitti...

Teen hedelmäpussien kans usein niin, että panen useemmanlaisia hedelmiä samaan pussiin. Eli jos ostan vaik omenia ja päärynöitä ni punnitsen ne erikseen, mut paan ne samaan pussiin, jonka kylkeen sit tietty myös liimaan molemmat vaa'an tulostamat hintalaput.

Linda kirjoitti...

Anonyymi, tosi hyvä juttu hei! Pitääpä alkaa itse tekemään samalla tavalla. Sitten ei niitä pussejakaan kerry niin paljon kotiin.