keskiviikko 31. elokuuta 2011

Vegeruokaa

Tein eilen jälleen kerran maittavia täytettyjä kesäkurpitsoja. Resepti on saatu hyvältä ystävältä joka on kasvissyöjä. Ohjettahan voi soveltaa oman maun mukaan, mutta omasta mielestäni tämä on paras versio.

Täytetyt kesäkurpitsat

Ainekset:
Kesäkurpitsa
Valkosipulin kynsiä oman maun mukaan
Pikkupurkki tomaattipyrettä
Yrttisuolaa (tai tavista)
Mozzarellaa (ei muuten kannata ostaa Pirkan mozzarellaa, on aivan järkyttävän pahaa ja kumimaista! Ei onneksi maistu kovinkaan pahalta kun on käynyt uunissa, huh...)


Halkaise kesäkurpitsa puoliksi ja puoliksi niin että sinulla on neljä puolikasta (kuvat varmaan havainnollistavat paremmin, heh). Tee veitsellä kurpitsan sisäosaan viiltoja, jolloin kurpitsaan on helppo kaivertaa lusikalla "kuppi". Alla hienoakin hienompi havainnollistamiskuva.






Kaavi kurpitsamössö kulhoon ja lisää murskatut valkosipulinkynnet. Minä laitoin kolme, tuli erittäin valkosipulista, nam! Sekoita joukkoon tomaattipyre ja yrttisuolaa. Lusikoi täyte kaavittuihin kurpitsoihin.



Leikkaa mozzarella siivuiksi ja levitä ne kurpitsojen päälle. 



Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia. Näin siis meidän uunissa, jos omistaa hyvän uunin, aika on luultavasti lyhyempi :) Vahdi kurpitsoja, niin hyvä tulee!


Hei, muistakaa edelleen rekisteröityä lukijoiksi, mikäli ette vielä ole! 18.9 asti aikaa, voi voittaa palkintoja!

2 kommenttia:

pave kirjoitti...

Naaam! Näytttääpäs erittäin herkulliselta! Nyt tiedän mitä tänään teen ruoaksi! ;D

Linda kirjoitti...

Hieno homma! Suosittelen näitä kaikille, ovat sen verran makoisia. Ja uunista ne voi ottaa pois kun mozzarella alkaa saamaan väriä.