keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Jätskikesä

Ahdistaako ketään muuta tämä kuumuus? Ei, en aio valittaa helteestä (vähän vaan). Inhottaa kun hiki kihoaa pintaan kun vähänkin liikauttaa kättä ja koko ajan on tunne, että pitäisi rientää suihkuun. Eikä jaksa hitto soikoon lähteä edes lenkille! Hmph sanon minä. Mutta rakastan silti kesää. Ja söin eilen ensimmäisen jätskitötterön! Se oli päärynää. Ja ylihintainen. Mutta ah niin hyvää.
 
Jäätelöstä tuli muuten mieleen, että jos ette ole vielä käyneet Kouvolan Manskilla sijaitsevassa jäätelöbaari Caminitossa niin MENKÄÄ! Olen käynyt siellä monta kertaa (viimeksi tänään) ja palvelu on loistavaa, jäätelö tuoretta ja maut aivan mielettömiä ja ja ja... Menkää. Sieltä saa myös kahveja ja lounasta. Ja se löytyy Facebookistakin. Maistoin tänään Bubbly-jäätelöä joka maistui Hubbabuballe! Sille purkalle, tiedättehän! Oli aika jänskää ja hyvää, mutta yksi pallo kyllä riitti oikein hyvin. Toinen pallo oli iki-ihanaa Dulce de lechea joka siis on argentiinalainen toffee ja aivan parasta Caminiton laajasta valikoimasta. Ah ja nam.

Nyt kun alettiin puhumaan hyvistä mauista, niin tässäpä maailman parhaan lohiruoan ohje. Tarvitset siihen lohifileen.


Sekä purkillisen Valkosipuli & Yrtit Crème Cuisinea.




Lisäksi tarvitset hieman suolaa ja pippuria. Hiero suolaa fileen pintaan, ripottele hyppysellinen (rakastan tuota sanaa) pippuria päälle ja iske Crème Cuisine lusikalla perään (on suotavaa käyttää koko purkillinen, mitä enemmän sen parempi). Äärimmäisen helppoa.




Paista 175 asteessa puolisen tuntia. Meidän uunilla menee ainakin 45 minuuttia. Kannattaa siis tarkkailla kalan valmistumista. Tarkkailun lomassa valmistat näppärästi höyrytetyt tai keitetyt perunat sekä salaatin tai mitä nyt ikinä mielesi kalan kera tekee. Jälkiruoaksi vaikkapa... jäätelöä?


Sain muuten eilen kuitenkin ne Turkinpippuri-jäätelöt. Maailmassa on sittenkin oikeutta.

4 kommenttia:

Jatta kirjoitti...

Nam! Toi vihreä cuisine on myös mun suosikki! sitä voi laittaa jokapaikkaan! huomena se sukeltaa meillä kanapastan sekaan:) ja PAKKO hei saada jätskii! :)

Linda kirjoitti...

Jatta: No niinpä, se on kyllä niin herkkua että sitä voisi syödä suoraan purkista lusikalla :) Min äiti vinkkas mulle joskus sellasen kastikeohjeen, johon tulee kanasuikaleita, kesäkurpitsaa, tätä samaista Cuisinea ja loraus maitoa + mausteita, vaikkapa yrttisuolaa ainakin. Ai että on hyvää.

Jätskille mars!

Jatta kirjoitti...

nammmmm! :) eilen kävi jätskiauto! nää osti semmosta Dumle-jätskiä! ARVAAAAA oliko hyväää...;)

Linda kirjoitti...

Aah, Dumle-jätskiä...OLI HYVÄÄ, ARVAAN. Ja Daim-jäätelö on myöskin aivan ihanaa. Jätskiautolle taidan mennä myös seuraavaksi kun se tulee meidän hoodeille :)