tiistai 7. kesäkuuta 2011

Kasvissosekeittoa

Eilen muruseni jätti minut kahdeksi viikoksi pitämään taloutta pystyssä ja sehän tarkoittaa kasvisruokaa! Kun hiiri on poissa, niin kissa hyppii pöydillä! Eikun.... 

Nyt voin tehdä juuri sitä ruokaa mitä tekee mieli. Aivan kuin en voisi tehdä sitä muutenkin? Tai no kasvissosekeitto on kyllä sellainen ruokalaji, joka ei ehkä kanssaeläjälle maistu, ainakaan ilman lihakimpaletta lisukkeena ;). Rakastan peruna-purjososekeittoa ja se on äärimmäisen edullista. 


Tarvitset
yhden purjon
2-3 sipulia (alkuperäisessä ohjeessa 1-2)
4 pottua (alkuperäisessä ohjeessa 5-7 mutta minulla oli isoja perunoita)
kasvis- tai kanaliemikuution
6 dl vettä
öljyä
kermaa
timjamia ja valkopippuria sekä suolaa/yrttisuolaa 
Kuori ja paloittele sipulit ja purjo. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota kasviksia hetken aikaa. Älä ruskista! Lisää vesi, liemitiiviste ja mausteet. 
Kuori ja paloittele perunat ja lisää keittoon. Keitä kasviksia niin kauan, että perunat ovat pehmeitä. Soseuta käytössäsi olevalla soseuttamisvälineellä. Minä soseutin sauvasekoittimella.
Lisää kerma ja kiehauta. Ripottele pinnalle pieneksi silputtua purjoa. Minä laitoin lisäksi vielä takapihalta haettua ruohosipulia. Lisäksi hapankorppuja Oivariinilla, nam!
Ja jälkiruoaksi jäätelöä. Tietenkin!

2 kommenttia:

Linda kirjoitti...

Oonko Pallokalaseni antanu sulle niiden kesäkurpitsojen reseptin? Tai no sähän söitkin niitä joten ehkä osaisit tehdäkin jos haluaisit? Taidanpa kyllä laittaa sen ohjeen tänne, ovat sen verran mahtavuusruokaa...
Olen tosi pahoillani tosta kommenttiongelmasta mutta en osaa tehdä asialle mitään :///

Linda kirjoitti...

Laitan ohjeen tänne :)