sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Herbs

Kävin viime viikolla K-Raudassa kyyläämässä meidän toilettiin uutta lattiamateriaalia (löytyi maailman parasta sellaista, siitä lisää joskus kun wc on valmis) ja tein heräteostoksen: Herb Grow Kitin! Ihan huippua, just hyvä minulle joka rakastan muhkeita yrttipensastoja keittiössä mutta joka ei ole koskaan onnistunut sellaisia kasvattamaan. Viime yrityksellä ruukusta kasvoi muutama säälittävä etäisesti jotakin vihertävää ruohoa muistuttavia korsi ja jotka sitten ottivat itseensä kun joku saattoi vähän niinkun tönäistä ruukun lattialle. Hmm... Se siitä ja työnsin ajatukset yrttiruukuista taka-alalle.


Ja nyt löytyi tämä jee. Miten olen voinut tulla toimeen ilman tätä keksintöä! Tai no katsotaan nyt mitä sieltä kasvaa. Ohjeet olivat kyllä aika idioottivarmat. Pakkaus sisälsi persiljan, ruohosipulin ja basilikan siemenet, sinkkiruukut ja -alustan sekä multatabletit.


Jep, luitte oikein. Multatabletit olivat ihan uusi juttu minulle. Tabletit laitettiin kulhoon ja kaadettiin 6 dl vettä päälle ja näin muodostui ehtaa multaa kolmeen ruukkuun. Multaa möyhennettiin haarukalla ja sitten se jaettiin ruukkuihin. Puolet siemenistä kylvettiin multaan, peitettiin ja nyt odotellaan pikku taimien esiintuloa.


Kirjoitin ruukkuihin nimet ihan muuten vaan, jotenkin kivempi tietää mitä mistäkin kasvaa. Raportoin tietenkin tätä jännittävää projektia teille, voiko mikään olla jännempää? :D Jännästä puheen ollen, huomenna se alkaa! Nimittäin roller derby! Ja siis lainakamoilla, ei niitä tilaamiamme kamoja varmaan koskaan saadakaan. Eikä minulla ole aikaa jäädä odottelemaan, haluan mieluummin rahat takaisin niin pääsen tilaamaan muualta... Mutta eniveis, huomennahuomennahuomennajeejeejee!!! Tervetuloa mustelmat ja kolotukset sekä hyvä kunto! Hauskaa sunnuntai-iltaa!

4 kommenttia:

Linda kirjoitti...

Lamppu ois hyvä... Mikäli siis sais yhtään mitään kasvamaan. Meidän suvun viherpeukalous on tainnu hypätä musta yli. Mut joo, basilika kasvaa onneksi aika helposti! :)

Linda kirjoitti...

Niin ja kiitos, roller derby on ihan huippua! Vasta yhdet treenit takana ja sydämeni on viety :) Avaudun kyllä vielä ekoista treeneistä tännekin.

Salla kirjoitti...

Oooo, mun täytyy kans ehdottomasti saada tollanen paketti! Multatabletit kuulostaa ja näyttää niin siisteiltä. :D

Linda kirjoitti...

Dee: Oi kyllä, jo ihan niidenkin takia kannattaa hankkia :) Ja nopeesti kasvaa yrttilöisetki!!