maanantai 21. helmikuuta 2011

Välimeren broileria ja täytettyjä paprikoita

Tähän väliin ruokaohjetta. Tämä ruoka on yksi bravuureistani ja haluan jakaa sen teillekin. Valmistuksessa ei kauaa mene ja ruoka on äärimmäisen HYVÄÄ. 

Ainekset
Broilerinfileitä (3-4 kpl)
Punaista pestoa tai Pirkan Välimeren tahnaa
Pinjan tai auringonkukan siemeniä (auringonkukan siemenet ovat edullisempia)
Sitruunamehua
Provence-maustesekoitusta
Suolaa ja pippuria

1-2 keltaista paprikaa
Punaista pestoa tai Välimeren tahnaa
Provence-maustesekoitusta
1-2 tomaattia
Vuohenjuustoa
(Hunajaa)

Asettele fileet öljyttyyn uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Sivele peittävä kerros pestoa tai tahnaa fileille ja pirskottele päälle hieman sitruunamehua. Ripottele Provence-maustetta tahnan päälle ja siihen vielä siemenet, oman maun mukaan. Minä laitan aika runsaasti kaikkea mutta tahnan/peston kanssa ei kannata liioitella, voi tulla hyvin vahvan makuista broileria! Iske vuoka uuniin joka on 200-asteinen. Uunissa saavat muhia noin 20 minuuttia.

Halkaise paprika pitkittäin ja poista siemenet ja muut roippeet. Huuhtele ja laita öljyttyyn vuokaan. Vaihtoehtoisesti voit laittaa täytetyt paprikat samaan vuokaan broilerien kanssa paistoajan puolivälissä. Jos siis mahtuvat. Itse olen laittanut paprikat eri vuokaan, on vähän kätevämpää niin. Mutta juu, sivele pestoa tai tahnaa paprikoiden seinämille. Ripottele Provence-maustetta päälle ja laita kumpaankin paprikaan tomaatinpuolikas. Siihen päälle vielä reilun kokoiset palat vuohenjuustoa ja sitten uuniin. Jos haluaa paprikoiden olevan pehmeitä, kannattaa laittaa puolikkaat hetkeksi mikroon siementen poiston jälkeen. Pelkässä uunissa paprikoista tulee vain hieman pehmeitä. Minä tykkään niistä niin mutta makunsa kullakin. Olen ottanut paprikat pois uunista kun vuohenjuusto on jonkin verran sulanut. Ainiin ja juuston päälle voi halutessaan valuttaa hieman hunajaa. Ruuan kanssa voi tarjota esimerkiksi jasmiiniriisiä, mutta salaattikin riittää hyvin lisäkkeeksi. Ja minähän olen tehnyt tätä aina kahdelle ja silloin riittää yksi paprika ja yksi tomaatti.


Toivottavasti nyt laitoin kelvolliset ohjeet.. Olen tehnyt tätä herkkuruokaa niin monta kertaa, että siihen on tullut omat juttunsa ja oikaisunsa. Alunperin ohje on Pirkka-lehdestä, ja se löytyy Pirkan nettisivuilta. Sieltä voi kurkkia jos haluaa vähän selkeämpää tekstiä ;) Alla oleva kuva on kyseiseltä sivustolta.


Ei kommentteja: