lauantai 6. huhtikuuta 2013

Pääsiäisen ruokafestarit

Muistin taas että hei, blogikin on olemassa ja minulla on paljon asiaa. Aloitan pääsiäisestä, joka oli mahtava, rentouttava ja ruuan puolesta mitä maittavin. Ruotsissa asuva isäni tuli pääsiäiseksi meille ja meillä on aina tapana kokata yhdessä. Jaamme saman intohimon ruokaan. Arkena ei usein ehdi tekemään mitään sen ihmeempää ruokaa joten vapaapäivinä ja lomilla on sitten sitä suurempi ilo tehdä vaikkapa ankkaa tai jotakin muuta spesiaalia! En mitenkään väheksy tavallista arkiruokaa mutta ruokafani on ruokafani ja herkkusuu herkkusuu :D


Pahoittelen näitä kuvia, en tosiaan ole ruokabloggaaja :) Ruokaa on melkein yhtä vaikea kuvata kuin meikkiä! No joka tapauksessa, perjantaina tehtiin Kainuun metsistä peräisin olevaa hirvipaistia. Oli ehkä parasta hirveä jota olen koskaan syönyt. Kuvan viipaleessa oleva reikä on muuten peräisin paistomittarista. Lisäksi oli höyrytettyä sipuli-peruna-porkkanasekoitusta ja paahdettuja suppilovahveroita. Isäni teki lisäksi paistoliemestä maailman parasta punaviinikastiketta. 

Jälkiruoaksi tein crème brûleeta. Rakastan tätä jälkkäriä. Voisin kylpeä siinä. Ja kuva ei kyllä anna oikeutta tälle herkulle :)


Lauantaina teimme ankkaa ja parsaa. Tykkään ihan hirmuisesti tankoparsasta (tietty kun ne vielä upottaa bearnaisekastikkeeseen heh) ja odotan parsa-aikaa aina kovasti. Ankkaa en voi sanoa syöneeni koskaan niin että olisin oikeasti maistanut sitä. Ja sehän maistui vähän possulle! Weird. Oli kyllä oikein mainio ateria tämäkin.


Onnistuin jälleen kerran kypsentämään parsat vähän yli mutta ensi kerralla sitten taas vähemmän keittämistä... Jälkkäriksi söimme samaa mitä perjantaina koska sitä tuli niin monta annosta. Tosi harmi ;)

Sunnuntaina syötiin ihan vaan pizzat ja jälkkäriksi kokeilin tehdä uunijäätelöt. Oli ihan hyvää mutta ulkonäkö oli aika karsea. Vatkasin kai marenkia liikaa.


Ruuasta voisin näköjään puhua vaikka kuinka mutta olkoon tämä nyt tässä. Ainiin, olin kevättakissa ekaa kertaa tänä vuonna, oli aika kivaa! Kevät ♥


2 kommenttia:

Salla kirjoitti...

VOOOI mikä söpö pikku myy!

Linda kirjoitti...

Möööö! Niin oonki. Terveisin Pikku Myy joka vois ostaa jonkun uuden takin :)