torstai 14. helmikuuta 2013

Tangon taikaa

Tai sitten ei. (Otsikko on muuten omistettu Raadolle :D) Kävin eilen tankotanssitunnilla, kun se on vihdoin rantautunut Kouvolaankin. Ei taida olla ihan minun kuppi teetäni. Ylipäätään kaikki lajit joissa on edustettuna tanssi jollain lailla, eivät vaan ole minun juttujani. Mutta aina pitää kokeilla, sittenhän sen tietää. Tosin zumbaa en ole vielä tähänkään päivään mennessä käynyt testaamassa enkä taida käydäkään.

Mutta siihen tankotanssiin. Kyseessähän ei ole mikään strippiluolalaji, vaatteet eivät lennä päältä, vaan kyseessä on ihan rehellinen kuntoilulaji, jonka juuret ovat ymmärtääkseni sirkuksessa eli akrobatiassa toisin sanoen. Tuli siinä kyllä välillä vähän hölmö olo kun tankoa piti lämmittelyosiossa "puskea" sulokkaasti. Minussa ei sulokkuutta juuri ole mutta osasin sentään ojentaa nilkan kivasti :) Miettikääpä tangon ympärillä tanssahtelevaa mimmiä jolla on nilkka koukussa. Ei ehkä hirevän kauniin näköistä...


Kuva täältä.

Tankotanssissa tarvitsee voimaa ja notkeutta ja lihakset kehittyvät varmasti. Tunti alkoi lämmittelyllä jossa otettiin vähän tuntumaa tankoon ihan vain pitämällä siitä kiinni ja tekemällä jotakin lämmittelyliikettä. Varsinaiset liikkeet olivat ihan perusjuttuja joita minäkin osasin tehdä. Tangoilla ollaan yleensä pareittain, minä olin yksin ja tuntui vähän orvolta. Minulla oli enemmän aikaa siis harjoitella jotakin tiettyä liikettä mutta tanko tuntui ihoa vasten niin pahalta että välillä vain seisoin ja join vettä. Puristin ilmiselvästi tankoa liikaa ja luonnollisesti otteet keventyvät ajan myötä. Silloin ei ihokaan ehkä hierry niin pahasti.

Lisäksi tankoa piti aina välillä puhdistaa jollain aineella mutta ohjaaja ei maininnut asiasta mitään. Tein vain niinkuin muutkin ja puhdistin tankoa aina silloin tällöin kun tanko tuntui tahmealta. Tunti oli ihan kiva kokemus mutta taidan käyttää aikani liikuntaan, jossa tulee hiki ja joka tuntuu omalta lajilta. Työt rajoittavat niin paljon urheiluelämääni että liikunnan pitää olla mielekästä ja oikeasti hyvältä tuntuvaa. Suosittelen kyllä poishyppäämistä sieltä omalta mukavuusalueelta toisinaan niin oppii tietämään ne omat jutut ja mieltymykset paremmin. Esimerkiksi roller derbyn aloittaminen oli juuri sellainen hyppäys and look at me now :)

Tankotanssitunteja järjestää Kouvolassa Fight Club Kouvola, löytyy Facebookista ja googlettamalla. Menkää ihmeessä kokeilemaan jos yhtään kiinnostaa! 

2 kommenttia:

Paersky kirjoitti...

Mitä siellä huudellaan, saakeli. :D ps. Ota tuo sanavarmennus pois päältä, ärsyttää.

Linda kirjoitti...

En ota :)