perjantai 1. heinäkuuta 2011

Vadelmaa ja focacciaa

En aio sanoa yhtään mitään tästä kuumuudesta vaan sen sijaan jaan kanssanne reseptin. Tein juuri toista kertaa focacciaa joka on todettu oikein maittavaksi. Se on loistava seuralainen vaikkapa salaatille ja sopii oivallisesti kesäisiin ruokapöytiin.


Focaccia
uunipellillinen
3 dl vettä
25 g hiivaa
½ tl suolaa
½ dl öljyä
n. 5 dl vehnäjauhoja
Pinnalle
kirsikkatomaatteja
kivettömiä oliiveja
rosmariinia

oliiviöljyä
sormisuolaa

Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää suola ja öljy sekä jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi ja taputtele jauhoja apuna käyttäen suoraan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa puolisen tuntia. Halkaise tomaatit ja painele ne kohonneeseen taikinaan oliivien kanssa. Voitele leipä oliiviöljyllä ja ripottele halutessasi vielä rosmariinia päälle. Paista focacciaa 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia kunnes leipä on kauniin vaaleanruskea. Ripottele sormisuolaa leivän päälle ennen syömistä. (Jos muuten haluat vähän paksumman focaccian, kannattaa taikina tehdä puolitoistakertaisena.)

Hyvää on! Hyvää on myös Maraboun vadelmajogurttitäytteinen suklaa ja villivadelman makuinen Bonaqua jotka minulla on odottamassa olohuoneen pöydällä hyvän (tai ainakin koukuttavan) kirjan kera. Eihän tuolla takapihalla oikein kykene olemaan kun meillä ei ole vielä aurinkovarjoa. Ostoslistalla on.

Se on moro! Muistakaa käyttää aurinkorasvaa!

Ei kommentteja: