keskiviikko 29. elokuuta 2012

Tällä keinolla et pääse laihtumaan

Tee Snickers-juustokakkubrownieita. Ne on hiton hyviä ja niihin tulee paljon voita ja suklaata. Aaah...

Browniet:
200 g voita
250 g tummaa suklaata
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa (jätä pois, jos käytät suolattua voita)
2 munaa
2,5 dl jauhoja

Juustokakkukerros:
400 g tuorejuustoa
2 munaa
1 dl tomusokeria
+ 4 Snickers-patukkaa
  1. Valmista ensin browniet. Hienonna suklaa ja sulata se voin kanssa vesihauteessa ja sekoita ne hyvin. Sekoita sokeri, vaniljasokeri ja suola seokseen. Anna jäähtyä.
  2. Vatkaa sähkövatkaimella munat yksi kerrallaan jäähtyneeseen seokseen. Lisää jauhot ja sekoita puuhaarukalla, kunnes taikina on sileää ja kiiltävää, noin minuutin ajan.
  3. Laita uuni lämpenemään 200 C.
  4. Voitele pienehkö brownievuoka (lasagnevuoka käy hyvin). Kaada taikina vuokaan ja paista noin 20 minuuttia.
  5. Kun browniet ovat uunissa, laita lavuaariin jääpaloja ja kylmää vettä. Kun brownie on kypsynyt, laita vuoka ”jääkylpyyn”. Varo, ettei vuokaan mene vettä! Taikina jäähtyy jäähauteessa nopeammin paistovaiheiden välissä.
  6. Tee juustokakkukerros. Sekoita kaikki ainekset sähkövatkaimella. Kaada jäähtyneen brownien päälle ja laita koko komeus uuniin vielä 20-25 minuutiksi. Kakku on kypsä, kun juustokakkukerros näyttää (ja tuntuu varovasti tökkien) kypsältä ja kiinteältä.
  7. Anna jäähtyä. Leikkaa Snickersit palasiksi. Paina suklaapatukkapalat juustokakkukerrokseen.
Itse tein browniekerroksen edellisenä päivänä niin ei tarvinut säheltää jäiden kanssa.
Tämä ihanuus oli taivaallista, kokeilkaa ihmeessä jos on yhtään leipomistarvetta :)


Ja ohjeen bongasin hyvin hauskasta blogista.

1 kommentti:

Linda kirjoitti...

Thanks! Mutta on kyllä niin tuhtia etten oo ihan pian tekemässä uudestaan. Ehkä... ;)