Mikäli suklaa ja muut herkut sattumoisin pursuavat jo korvista ulos, skippaa tämä. Tein jouluaatoksi piparminttukakkua Kinuskikissan ohjetta soveltaen ja kakkuhan oli menestys! Ei ollut yhtään liian makea, suosittelen! Ja mielestäni tällaista kakkua voi tehdä mihin vuodenaikaan tahansa. Kakku on alunperin Polka-suklaasta tehty. Sitähän ei meidän lähikaupasta löytynyt joten käytin Fazerin Marianne-suklaata. Toimi!
Pohja:
Paketillinen (200 g) Jyväshyvän Hyväset-kaurakeksejä (suklaa)
75 g voita (tai margariinia)
75 g voita (tai margariinia)
Täyte:
5 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
2 valkuaista
5 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
2 valkuaista
1 ja ½ levyä Fazerin piparminttusuklaata
½ dl vettä
Koristelu:½ dl vettä
Marianne Crush-rouhetta
Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Kierrä vuoan sisäreunalle reunakalvo 8jos sinulla sellainen on), näin kakku irtoaa vuoasta siistimmin.
Murskaa kaurakeksit kaulimella tai tehosekoittimessa. Sulata voi
kattilassa ja lisää joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan
pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota
vispikerma. Erottele valkuaiset ja vatkaa ne vaahdoksi. Yhdistä
kerma- ja valkuaisvaahdot.
Paloittele suklaa ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä
välillä sekoitellen.
Lisää suklaasula täytteeseen.
Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatelehdet. Sekoita täytteeseen.
Kaada täyte vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa kolme
tuntia. Irrota sitten vuoan reunus (ja reunakalvo) ja siirrä kakku
tarjoilulautaselle.
Ripottele reilulla kädellä Marianne-rouhetta kakun pinnalle niin että kakun pinta jää piiloon. Olisin halunnut laittaa päälle vielä piparminttukeppejä koristeeksi, mutta en ehtinyt käydä ostamassa niitä. Lähikaupastamme kun ei niitäkään tietenkään löytynyt.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti