keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Piparminttukakku

Mikäli suklaa ja muut herkut sattumoisin pursuavat jo korvista ulos, skippaa tämä. Tein jouluaatoksi piparminttukakkua Kinuskikissan ohjetta soveltaen ja kakkuhan oli menestys! Ei ollut yhtään liian makea, suosittelen! Ja mielestäni tällaista kakkua voi tehdä mihin vuodenaikaan tahansa. Kakku on alunperin Polka-suklaasta tehty. Sitähän ei meidän lähikaupasta löytynyt joten käytin Fazerin Marianne-suklaata. Toimi!

Pohja: 
Paketillinen (200 g) Jyväshyvän Hyväset-kaurakeksejä (suklaa)
75 g voita (tai margariinia)

Täyte:
5 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
2 valkuaista
1 ja ½ levyä Fazerin piparminttusuklaata
½ dl vettä
Koristelu:
Marianne Crush-rouhetta

Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Kierrä vuoan sisäreunalle reunakalvo 8jos sinulla sellainen on), näin kakku irtoaa vuoasta siistimmin.
Murskaa kaurakeksit kaulimella tai tehosekoittimessa. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.
 
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma. Erottele valkuaiset ja vatkaa ne vaahdoksi. Yhdistä kerma- ja valkuaisvaahdot.
Paloittele suklaa ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.
 
Lisää suklaasula täytteeseen.
 
Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatelehdet. Sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa kolme tuntia. Irrota sitten vuoan reunus (ja reunakalvo) ja siirrä kakku tarjoilulautaselle.

Ripottele reilulla kädellä Marianne-rouhetta kakun pinnalle niin että kakun pinta jää piiloon. Olisin halunnut laittaa päälle vielä piparminttukeppejä koristeeksi, mutta en ehtinyt käydä ostamassa niitä. Lähikaupastamme kun ei niitäkään tietenkään löytynyt.


Ei kommentteja: